021 / 2072166 | 0800 8736 744
info@aztpensii.ro
  Search
Fonduri de pensii facultative (Pilon III)
fonduri pensii facultative pilon III
Ce este un fond de pensii facultative?

Un fond de pensii facultative este constituit prin contributiile individuale ale participantilor si are ca obiectiv principal cresterea valorii activelor acestuia.

Cu alte cuvinte un fond de pensii facultative este construit pentru a avea grija de contributiile tale personale lunare, printr-o administrare competenta, asfel incat sa reuseasca cu succes sa fructifice la maxim capitalul tau economisit.

Pentru ca nu toti avem experienta suficienta in investitia unor active financiare, Allianz-Tiriac Pensii Private a ales pentru tine o echipa de profesionisti, astfel incat economiile tale sa fie gestionate competent, într-un mod care să asigure securitatea, calitatea, lichiditatea si profitabilitatea fondului.

Iar ca sa ai si mai multa siguranta trebuie sa stii ca fondul nu poate fi declarat conform legii in stare de faliment.

Pentru detalii tehnice te rog sa accesezi documentele de functionare a fondurilor disponibile in partea dreapta a paginii site-ului.

Allianz-Tiriac Pensii Private administreaza doua fonduri de pensii facultative care au grad de risc investitional diferit: un fond cu un grad de risc mediu - Fond de pensii facultative AZT MODERATO si un fond cu un grad de risc ridicat - Fond de pensii facultative AZT VIVACE.

Cum functioneaza un fond de pensii facultative?

Activele fondurilor de pensii facultative sunt constituite din contributiile lunare individuale ale participantilor. Aceste contributii pot fi ale tale personale, ale angajatorului tau platite in beneficiul tau sau puteti contribui amandoi la pensia ta.

Aceste contributii se retin si se vireaza lunar de catre angajatorul tau, odata cu contributiile de asigurari sociale obligatorii in contul fondului sau de catre tine personal prin virament bancar in contul fondului.

 

Odata ajunse in contul fondului, aceste contributii se vor converti in unitati de fond si se vor acumula intr-un Cont individual. In acest cont vei vedea si sumele rezultate din investirea contributiilor lunare.

Suma aflata in Contul individual se numeste Activ personal. Acesta este format din numarul de unitati de fond detinute de tine, inmultite cu valoarea la zi a unei unitati de fond.

Pentru detalii tehnice acceseaza aplicatia Contul meu.

Trebuie precizat ca investitiile constituite din activele acestor fonduri sunt reglementate, supravegheate si se realizeaza potrivit claselor de risc ale fiecarui fond in parte, in conditii de eficienta si prudentialitate.

Are un fond de pensii facultative flexibilitate?

Dorim sa te informam ca pensia ta facultativa poate face fata cu succes provocarilor din viata ta, de exemplu:

a)    Cand vei avea o crestere a venitului poti modifica valoarea contributiilor tale lunare. Astfel poti creste  sumele pe care vrei sa le economisesti pana la 15% din valoarea bruta a venitului tau lunar.

b)   In perioadele de criza poti modifica valoarea contributiilor tale lunare. Astfel poti modifica sumele pe care vrei sa le economisesti lunar pana la un minimum de 50 lei.

c)    Daca din motive pe care nu le dorim in viata noastra, se va intampla sa nu poti continua pentru o perioada sa economisesti pentru pensia ta, poti suspenda sau inceta oricand platile.

d)   Poti sa-ti majorezi oricand capitalul acumulat reluand in orice moment plata contributiilor tale.

 

O veste buna: toate aceste modificari nu te vor costa nimic !

 

Oriunde, oricand pensia ta facultativa va fi solutia care face diferenta.

AZT Moderato

Fondul de pensii facultative AZT MODERATO a fost autorizat prin decizia CSSPP nr. 11/15.05.2007. Fondul are un profil de risc mediu.

Fondul de pensii facultative AZT Moderato se adreseaza persoanelor cu un apetit redus sau mediu pentru risc, performantele rezultand dintr-o strategie investitionala echilibrata.

 

Conform legii, corespunzator profilului de risc mediu, activele fondului sunt investite preponderent in instrumente cu venit fix si ale pietei monetare. Fondul poate avea expunere in actiuni cotate pe bursa.

 

Dinamica acestui fond este una echilibrata, astfel incat sa profite de perioadele de crestere globala, dar si sa ofere protectie in perioadele de recesiune economica.

Daca doresti ca sumele acumulate in contul tau individual sa fie investite in instrumente financiare cu castiguri moderate si risc mediu atunci fondul care ti se potriveste este AZT Moderato.

Pentru informatii detaliate consulta Prospectul Fondului.

AZT Vivace

Fondul de pensii facultative AZT VIVACE a fost autorizat de catre CSSPP prin decizia nr. 42/10.07.2007. Fondul are un profil de risc ridicat.

 

Fondul de pensii facultative AZT VIVACE se adreseaza persoanelor cu un apetit mai ridicat pentru risc care vizeaza obtinerea unor randamente superioare pe termen lung.

Conform legii, corespunzator profilului de risc ridicat, activele fondului sunt investite atat in instrumente cu venit fix si ale pietei monetare cat si in actiuni cotate pe bursa. Acestea din urma au o pondere mai mare in totalul portofoliului fondului decat in cazul fondurilor de pensii cu profil de risc mediu.

 

Dinamica acestui fond poate manifesta fluctuatii pe durate scurte de timp, dar prin politica de investitii se urmareste pe termen lung cresterea valorii unitatii de fond.

 

Daca doresti ca sumele acumulate in contul tau individual sa fie investite in instrumente financiare cu castiguri ridicate si risc ridicat, atunci fondul care ti se potriveste este AZT Vivace.


Pentru informatii detaliate consulta Prospectul Fondului.

Maximize
Buletine lunare de investitii
Maximize
Evolutia fondurilor de pensii

Click aici pentru evolutia fondurilor de pensii